Sale! 30% off from June 1 - June 30 Sale! Up to 30% off from June 1 - June 30

Blogs BB Interior

Interieurstijlen

Interieurstijlen

Welke interieur stijlen zijn er?

Gaat u uw interieur (opnieuw) inrichten? Of wilt u van interieur stijl veranderen? Maar bent u benieuwd naar wat voor interieur stijlen er allemaal zijn? Lees dan gerust verder. Wij van BB Interior willen u meenemen naar een kleine selectie van interieur stijlen die er zijn.


Designwoonstijl

De Designwoonstijl kenmerkt zich door een doordachte vormgeving met aandacht voor luxe en technische snufjes, liefst zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt. Designliefhebbers houden van rustige omgeving om de focus te gunnen aan een aantal klassiekers in de woonkamer. De kleuren die binnen deze interieurstijl veel worden toegepast zijn: naturel, zwart- en wittinten en felgekleurde accenten. De inrichting is strak, heeft aandacht voor designproducten en hightech apparatuur. In huizen met deze interieur stijl zijn de kasten in de vorm van kastenwanden of samengestelde vakkenkasten met kliksystemen. Op het gebied van materiaal wordt er gebruikt gemaakt van beton - met name als vloer - en moderne materialen zoals voor de keuken. Binnen het interieur van een designliefhebber zijn grafische kunstwerken en ronde patronen voor accessoires een mooie aanvulling.


Hotel chique woonstijl

Vindt u het heerlijk om in een hotel te zijn? Door deze woonstijl in uw interieur te verwerken kunt u er voortaan op uit in u eigen huis. In deze woonstijl gaat het vooral om luxe, moderne vormen en stijlvolle kleuren. Om het echte hotel chique gevoel bij u thuis te creëren is het belangrijk om selectie van accessoires te houden en te voorkomen dat er te veel ‘prullaria’ in de ruimte staat. Kies voor donkere en warme kleuren voor op de muur in combinatie met rijke stoffen zoals velvet en linnen. Om het hotel gevoel door te trekken in het interieur kan er gewerkt worden met marmeren meubelen, een vissengraatvloer en goude statement items. Licht speelt een belangrijke rol voor de sfeerbeleving in deze woonstijl. Kies voor het soort verlichting voor sfeervolle gelige tint. De lampen zijn meestal uniek en groot van formaat.

“Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste kleuren, de best passende accessoires of uw huis sfeervoller te maken? BB Interior helpt u graag, klik hier om te lezen over onze dienst styling en advies.”


Bohemian woonstijl

Een uitgesproken stijl waar natuurlijke materialen centraal staan. De stijl wordt al uitgesproken omschreven door het gebruik van zo veel mogelijk kleur en het gebruik van drukke, keurrijke prints. Wees vooral bij de bohemian woon stijl niet bang om de kleuren en patronen te mixen, het kan en mag allemaal! Roze, oranje, geel en turquoise zijn kleuren die voor de bohemain sfeer in de woonkamer zorgen. In combinatie met verschillende stoffen, kleedjes en kussens. Voor de grote meubelen moet u denken aan een rieten handstoel of een grote bank met losse kussens. Maak het interieur verder af met persoonlijke souvenirs van bijzondere reizen vondsten of herinneringen. Maak het de woonstijl compleet door tropische planten toe te voegen.   


Industriële woonstijl

De industriële woonstijl wordt ook wel gezien als stoerste woonstijl die er is. Binnen deze woonstijl komen veel harde en ruwe materialen als staal en beton terug. Deze stijl is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en -interieurs uit de 19e en 20ste eeuw. Het interieur is vooral functioneel en bevat niet veel ‘tierelantijntjes’. De kleuren die vooral terugkomen in industriële woonkamer zijn kleuren als zwart-, wit- grijstinten en legergroen of donkerblauw. Om sfeer in de woonstijl te brengen wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Hout kan in deze stijl op meerdere manier worden ingezet. Denk hierbij aan het gebruik van een houtkachel, een onbewerkt houten blad boven op het metalen onderstel van de eettafel of kunst van hout te verwerken in de woonkamer.


Zit uw persoonlijke stijl er niet tussen? Of lukt het u niet om de gewenste stijl in uw interieur te verwerken? Wij van BB Interior zijn u graag tot dienst. Klik hier om een interieur advies of interieur ontwerp bij ons aan te vragen.

Laat een reactie achter